Nyheder

Seksualitet påvirker kroppen

Teenager lider af kropsfiksering

Homoseksuelle drenge udvikler i modsætningen til heteroseksuelle drenge langt flere symptomer på spiseforstyrrelser, mens lesbiske piger tilsyneladende ikke påvirkes af vor tids usunde og overdrevne kropsfiksering.

En ny amerikansk undersøgelse udført af Childrens Hospital i samarbejde med Harvard University i Boston afsløre, at biseksuelle teenagere langt oftere end jævnaldrende heteroseksuelle, lider af spiseforstyrrelser og har et forkvaklet forhold til slankekure, kropsdyrkelse mv.

Det mest overraskende ved den nye undersøgelse er den gruppe af unge, som opfatter deres egen seksuelle orientering som ”mest heteroseksuel” – denne gruppe har også en klar tendens til spiseforstyrrelser.

Undersøgelsen omfatter mere end 10.000 unge drenge og piger i alderen fra 12 til 17 år. Spiseforstyrrelser omfatte bl.a. anoreksi, bulimi samt en overdreven kropsfiksering, der bl.a. er skabt af medierne.

Lederen af undersøgelsen professor Sydney Bryn Austin siger: ”Meget tyder på, at lesbiske og biseksuelle piger, ikke ligger under for det pres af kropsfiksering, som mænd generelt påligger deres seksuelle partnere”.

Lægerne opdagede, at lesbiske og biseksuelle piger kun var halvt så udsat for spiseforstyrrelser, som jævnaldrende drenge, mens homoseksuelle drenge er femten gange så udsat som heteroseksuelle drenge.

Resultatet af undersøgelsen blev præsenteret på den årlige konference National Lesbian Health, som blev afholdt i Washington DC i USA i sidste uge.

Kilde: ReutersHealth oktober 2002