Nyheder

Yin og Yang et anderledes livssyn.

Vore organer kan klassificeres som Yin og Yang. Nogle er faste og strukturerede – Yin, andre mere løse i formen – Yang. Yin-organerne har en langsom svingningsfrekvens og dermed en langsom molekylehastighed, Yang-organerne en hurtig.

Ud over de 10 Yin- og Yang-organers svingningsfrekvens findes der yderligere to svingninger ”tre-varmer”, som styrer stofskifte, hormoner og ”kredsløbet” som har med blodkarrene at gøre.

Fra de 10 Yin og Yang organer samt tre-varmer og kredsløb udgår der en svingning, en bølge af organets egen energi, som løber ud i organismen ad en ganske bestemt bane, en meridian. Udover disse 10 meridianer findes der to centrale meridianer. Den ene løber midt på kroppens forside og den anden midt på kroppens bagside. Meridianbanerne ligger dybt inde i kroppen og når kun ud til overfladen via bestemte punkter. Disse akupunkturpunkter ligger som perler på en snor, og det er her kroppens balance genoprettes.

Udover disse 14 meridianer er der en række mindre meridianer, som gennemkrydser hele kroppen og kommunikerer med de ydre i et kompliceret netværk. Der er i alt kortlagt ca. 800 akupunkturpunkter.

Kommer der blokering i meridianerne, opstår der sygdom eller smerte. Jo længere tid balancen er forskudt jo mere kronisk bliver tilstanden. Organismen signalerer til sig selv, og det gælder om at tolke disse tidlige symptomer og betragte dem som et brud på helhedsharmonien.

Udover at akupunktur virker på konkrete sygdomme og smertetilstande, kan den også øge modstandskraften på det daglige befindende.